Hevosen kouluttamisen perusteet

Miten hevonen oppii? Miten järjestän toimivan koulutustilanteen? Jokaisen hevosihmisen perustiedot kouluttamisesta tiiviissä paketissa.

Mitä aiheita luennolla käsitellään?

Hevoset oppivat ennakoimaan arjessa toistuvia asioita. Oppimiseen vaikuttavat myös hevosen tunteet ja kokemukset. Taitava kouluttaja järjestää hevoselle tilaisuuksia oppia ja saa hevosen työskentelemään innokkaasti.

Eläinten oppiminen noudattaa tunnettuja lainalaisuuksia. Kouluttamisen ja oppimisen perusteiden tunteminen on tärkeää jokaiselle hevostenkouluttajalle ja hyödyllistä kaikille hevosihmisille.

Kokeneet kouluttajat ovat kautta aikojen osanneet hyödyntää oppimisteoriaa käytännön työssä hioutunein menetelmin. Taustateorian tuntemus antaa lisää mahdollisuuksia ymmärtää, mikä koulutustilanteissa on olennaista ja ottaa käyttöön ja kehittää uusiakin menetelmiä. On myös huomattavasti helpompaa opettaa eteenpäin hyviä käytäntöjä, kun tietää niiden taustalla vaikuttavat lainalaisuudet.

Luento on jaettu kolmeen osaan:

1) Miten hevonen oppii
2) Kouluttamisen taito
3) Toimiva koulutustilanne

Luento perustuu tieteelliseen tutkimukseen eläinten käyttäytymisestä ja oppimisesta ja se sisältää runsaasti arjen esimerkkejä ja sovellusmahdollisuuksia. Anna Kilpeläinen on hevostenkouluttaja, joka päätyönään opettaa hevosten käyttäytymistä ja kouluttamista. Tämä luento on tiivistelmä aihealueen perusasioista.

Voit tutustua luennon taustalla olevaan tutkimustietoon esimerkiksi täältä löytyvien linkkien avulla.

Luento on saanut erinomaista palautetta hevosten kouluttajilta ja aihetta opiskelevilta.

Kesto on n. 1 h 10 min.

Luentoa on helppo seurata joko diaesitystä katsellen tai pelkästään kuunnellen podcastin tapaan.

Voit maksaa seuraavassa vaiheessa pankki- tai luottokortilla. Jos maksat mieluummin laskulla tai MobilePaylla, laita sähköpostia anna.kilpelainen@pedaequest.com. Luento on käytettävissäsi 6 kk ostopäivästä.

Kurssin sisältö

Kurssin hinta

Asiakkaiden arviot kurssista

4.9

Suosituin
  • 5 89%
  • 4 12%
  • 3
  • 2
  • 1
Tiina Leppimaa

Hyvä ja selkeä paketti!

Hienosti tiivistetty hevosen kouluttamisen tärkeimmät asiat ja selkeä kokonaisuus!

4 months ago
Aliisa

Kaiken lähtökohta!

Selkeätä kertausta siitä, joihin asioihin aina kannattaisi palata, kun kohtaa opetetussakin hevosessaan ongelmia. Kiitos!

5 months ago
Esma Esma

Kiitos hyvästä kurssista

Selkeä ja hyvin kiteytetty.

5 months ago
Marja Rannila

Hyvää kertausta

Selkeästi esitetty tärkeät perusasiat. Kiitos!

6 months ago
Soile Lappalainen

Aina jokin asia avautuu uudella tavalla!

Taas hyvä kerrata tuttuja asioita, joista osa avautui taas uudessa merkityksessä ja ihan uutta myös aina Annan luennoissa mukana, kiitos ❣

6 months ago
Teea Ekola

Vaikuttava paketti!

Anna on onnistunut tiivistämään hevosen kouluttamisen perusasiat todella hyvin. Reilun tunnin luentoon mahtuu eliniän verran opittavaa! Ihailen Annan kykyä kouluttaa (sekä ihmisiä että eläimiä) selkeästi ja johdonmukaisesti, ja perustellen asioita nykyhetken tieteellisen tiedon kautta! Suosittelen kurssia lämpimästi kaikille! Ne, jotka jo kouluttavat hevosia aktiivisesti saavat tästä nopeasti tsekattua että oma koulutus etenee hyvin, ja joille asia on vieraampaa saavat tästä hyvän peruspaketin hevosen koulutukseen!

6 months ago
See more reviews

Katja Hautala

erikoiseläinlääkäri, väitöskirjatutkija
TerveTalli eläinlääkäri Katja Hautala


"Oikein hyvä ja selkeä setti jälleen kerran 👍. Suosittelen lämpimästi luentoa kaikille!"

Anna Kilpeläinen

Ratsastuksenohjaaja, eläintenkouluttaja AT, kasvatustieteen kandidaatti

Annan kiinnostuksenkohteena on erityisesti hevosten käyttäytyminen ja kouluttaminen ja siihen liittyvä tieto. 1990-luvulla alkanut opiskelu näiden aiheiden parissa on vienyt lukuisiin koulutuksiin ja eläinten käyttäytymistieteen eli etologian ja eläinten hyvinvoinnin tutkimuksen äärelle. 

Anna kouluttaa hevosalan harrastajia, opiskelijoita ja ammattilaisia hevosten käyttäytymiseen, kouluttamiseen  ja hyvinvointiin liittyvissä aiheissa. Annan opetusta kiitellään selkeydestä ja helposta lähestyttävyydestä ja samanaikaisesti laajasta tieto- ja kokemuspohjasta. Jo 80-luvulla alkanut työ ratsastuksenopetuksessa, kasvatustieteen opinnot ja kiinnostus opettamista kohtaan näkyy ja kuuluu. 

Vakituisesti Anna opettaa mm. Keski-Pohjanmaan Ammattioppilaitoksessa Kaustisella sekä vierailevana kouluttajana useissa oppilaitoksissa. Lisäksi hän toimii ratsastuksenopettajana ja hevostenkouluttajana yrityksensä PedaEquest Education kautta. Tällä hetkellä työn alla on myös eläintenkouluttamisen erikoisammattitutkinnon opinnot YSAOssa, erikoistumisalueena eläinten ongelmallinen käyttäytyminen.

Annaan voit tutustua tarkemmin osoitteessa www.annakilpelainen.com.

Lue myös Annan kirjoittama ja SEY:n julkaisema maksuton materiaali Harrastuskaverina hevonen - Hevosen hyvinvointi ratsastusharrastuksessa.