Hevosen pelko ja pelon vähentäminen

Mitä on hevosen pelko? Miten pelkoa voi vähentää kouluttamalla? Tässä tiiviissä luennossa tärkeät perusasiat.

Mitä aiheita luennolla käsitellään?

Hevosten pelko on tuttua kaikille hevosihmisille. Hevonen on saaliseläin, joka pelkää herkästi ja muistaa tehokkaasti pelottavat kokemukset.

Hevosten pelkoa voidaan vähentää merkittävästi hyvällä arkisella toiminnalla ja kouluttamisella, jossa huomioidaan tottumisen ja oppimisen lainalaisuudet. Luento perustuu pelkoa sekä hevosten käyttäytymistä ja oppimista koskevaan tieteelliseen tietoon.

Tällä luennolla käydään läpi seuraavia perusasioita:

* Mitä pelko on?
* Miksi hevoset pelkäävät?
* Opittu pelko ja sen ennaltaehkäiseminen
* Pelon vähentäminen lisää turvallisuutta ja hyvinvointia
* Tavallisimmat pelkoa vähentävät koulutustekniikat: totuttaminen, siedättäminen ja vastaehdollistaminen

Luennon kesto on n. 1 h 15 min.

Luentoa on helppo seurata joko diaesitystä katsellen tai pelkästään kuunnellen podcastin tapaan. Se on jaettu neljään osaan.

Luento maksetaan luottokortin credit- tai debit-maksutavalla. Voit myös maksaa MobilePaylla tai tilille. Tarkemmat tiedot seuraavalla sivulla Osta-linkin jälkeen.

Luento on käytettävissäsi 6 kk ostopäivästä.

Kurssin sisältö

Kurssin hinta

Asiakkaiden arviot kurssista

4.4

Suosituin
  • 5 43%
  • 4 58%
  • 3
  • 2
  • 1
Opiskelija 2023

Hyödyllinen, suosittelen

Todella tärkeiden asioiden kertausta ja myös uusia näkökulmia tuovaa tietoa. Pidän Annan koulutuksista, koska ne perustuvat tutkittuun tietoon ja kouluttajana hän osaa hyvin esimerkkien avulla kertoa asiat moneltakin eri kantilta. Koulutus sopii minusta aivan kaikille hevosten kanssa toimiville, ammattilaisille ja harrastajille.

6 days ago
Hanna Pulkkinen

Selkeä kokonaisuus

Asiat esitetty selkeästi ja hyvin tiivistetysti. Herää mielenkiinto kuulla ja opiskella lisää aiheesta. Hevosen käyttäytymisen, kommunikoinnin ja syy-seuraus suhteiden tunnistaminen on tärkeä taito. Pelkoa on mahdollista oppia säätelemään. Ensin täytyy tunnistaa taustalla vaikuttavat tekijät.

8 months ago
Niina Saastamoinen

Selkeää perustietoa

Erinomaisen selkeästi ja havainnollisesti esitetty hevosen pelkäämisen perusasiat. Oikein hyvä kokonaisuus!

8 months ago
Kati Tuomola

Tärkeää asiaa

Se, että hevonen pelkää ja pelästyy helposti vaikuttaa niin moneen asiaan , jokapäiväiseen ja turvalliseen hevosen käsittelyyn. Hevosen pelko on myös todellista ja ehkä sitä vähätellään. Tämä luento on siksikin tärkeä. Kiitos!

1 year ago
Sari Kokkonen

Hyviä näkökulmia

Jälleen kiinnostava ja monia näkökulmia avaava luento. Myös konkretisoiva, kun toimii hevosen kanssa joka kovasti pelkää kaikkea, mutta tottuu myös aika nopeasti positiivisen pedagogiikan tuella.

1 year ago
Johanna Hellman

Hyvä kokonaisuus :)

Yksi tähti jäi puuttumaan kun oli enimmäkseen tuttua asiaa (mikä ei ehkä ole luennoitsijan vika). Olisin toivonut enemmän käytännön vinkkejä.

1 year ago
See more reviews

Anna Kilpeläinen

Ratsastuksenohjaaja, eläintenkouluttaja EAT, kasvatustieteen kandidaatti

Annan kiinnostuksenkohteena on erityisesti hevosten käyttäytyminen ja kouluttaminen ja siihen liittyvä tieto. 1990-luvulla alkanut opiskelu näiden aiheiden parissa on vienyt lukuisiin koulutuksiin ja eläinten käyttäytymistieteen eli etologian ja eläinten hyvinvointitieteen äärelle. 

Anna kouluttaa hevosalan harrastajia, opiskelijoita ja ammattilaisia hevosten käyttäytymiseen, kouluttamiseen  ja hyvinvointiin liittyvissä aiheissa. Annan opetusta kiitellään selkeydestä ja helposta lähestyttävyydestä ja samanaikaisesti laajasta tieto- ja kokemuspohjasta. Jo 80-luvulla alkanut työ ratsastuksenopetuksessa, kasvatustieteen opinnot ja kiinnostus opettamista kohtaan näkyy ja kuuluu. 

Vakituisesti Anna opettaa mm. Keski-Pohjanmaan Ammattioppilaitoksessa Kaustisella sekä vierailevana kouluttajana useissa oppilaitoksissa. Lisäksi hän toimii ratsastuksenopettajana ja hevostenkouluttajana yrityksensä ja tuotemerkin PedaEquest® kautta.

Annaan voit tutustua tarkemmin osoitteessa www.annakilpelainen.com.

Lue myös Annan kirjoittama ja SEY:n julkaisema maksuton materiaali Harrastuskaverina hevonen - Hevosen hyvinvointi ratsastusharrastuksessa.

Opiskelija

PedaEquest-koulutus
2020

"Minua kiinnostaa tutkittuun tietoon perustuva tieto ylipäätään hevosista ja haluaisin pysyä ajan tasalla jatkossakin tästä. Tämä koulutus oli ihan loistavan hyvä tietopaketti!"