Hevosen stressi

Mikä hevosta stressaa? Huippusuosittu luento nyt netissä!

Mitä aiheita luennolla käsitellään?

Stressi on jokapäiväinen ilmiö, josta on hyötyä ja haittaa.

Tunnistamalla hevosen stressin aiheuttajat ja stressistä palauttavat tekijät on mahdollista järjestää hevoselle tasapainoinen arki, jossa stressin ja palautumisen suhde on kunnossa.

Liiallinen altistuminen stressille heikentää hevosen hyvinvointia ja aiheuttaa käyttäytymisen ja oppimisen ongelmia.

Tällä luennolla perehdytään hevosen stressiin, sen ilmenemiseen ja huomioimiseen kouluttamisessa ja hevosten arjessa. Luento perustuu tieteelliseen tutkimukseen eläinten stressistä. Saat luennon yhteydessä linkkejä ja lähteitä, joiden avulla voit jatkaa aiheeseen perehtymistä. Löydät lähteitä myös täältä.

Luennon on kuullut tähän mennessä lähes 1000 hevosihmistä harrastajista ammattilaisiin ja se on saanut erinomaista palautetta.

Luennon kesto on n. 1,5 tuntia.

Luentoa on helppo seurata joko diaesitystä katsellen tai pelkästään kuunnellen podcastin tapaan. Se on jaettu neljään osaan.

Luento maksetaan seuraavassa vaiheessa pankki- tai luottokortilla. Luento on käytettävissäsi 6 kk ostopäivästä.

Kurssin sisältö

Kurssin hinta

Suosituin

Hevosen stressi

15

Oppimaan!

Asiakkaiden arviot kurssista

5

Suosituin
  • 5 100%
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
Sanna Koistinen

Luentojen seuraaminen

Mielenkiintoista oli kuunnella aiheesta. Luento-tapa antoi tilaa mukavasti pohdiskeluun ja ajatusten heräilyyn, tärkeää tietoa monin eri tavoin. Kiitos.

3 years ago
Piia Heikkinen

Piia

Annalla on rauhallinen ja asiantunteva ote - tätä luentoa on helppo seurata ja kuunnella. Asioita ehtii pohtia ja ymmärtää luennon aikana. Luennon jakaminen osiin auttaa myös kuulijaa (vaikka tekee mieli kuunnella kaikki osat heti läpi, niin voi helposti palata uudelleen siihen luennon osaan, jonka haluaa kuunnella uudelleen). Tämän luennon sisältö sopii ihan kaikille hevosten kanssa toimiville, harrastajakin saa paljon hyödyllistä tietoa. Toivottavasti Annan luentoja saadaan pian lisää tälle alustalle!

3 years ago
Teea Ekola

Hevosen stressi

Hevosen stressi- kurssi on laaja, mutta silti selkeä kokonaisuus erittäin tärkeästä aihealueesta. Annan luentoa on helppo kuunnella ja seurata, ja käytännön esimerkit värittävät kokonaisuuden helpoksi ymmärtää. Annan laaja asiantuntjiuus näkyy ja kuuluu läpi koko kurssin. Kurssin luennot on teemoiteltu selkeästi, joten kurssin voi helposti kuunnella myös osissa. Suosittelen kurssia kaikille jotka ovat hevosten kanssa tekemisissä! Teea Ekola, Toiskan Terapeuttinen Talli / Ilon Kopse

3 years ago
Anne Kela

.

.

3 years ago
Laura Mannila

Selkeää ja käytännönläheistä tietoa hevosen stressistä

Luento avaa selkeällä ja käytännönläheisellä tavalla aihettaan: mitä stressi on, mistä se syntyy, mitä tapahtuu fysiologisella tasolla ja miten stressiin voi vaikuttaa. Luento on hyvin jäsennetty ja pilkottu, sitä on ilo seurata. Kuvat ja kaaviot havainnollistavat asioita ja helpottavat hahmottamista. Suosittelen lämpimästi kaikille hevosharrastajille, hevosen omistajille, hevosalan ammattilaisille sekä eläinlääkäreille, hevoshierojille, fysioterapeuteille ja muille hevosten terveydenhuollon ammattilaisille! Laura Mannila, psykoterapeutti ja työnohjaaja

3 years ago
Kati Tuomola

Vahva suositus!

Tutkittuun tietoon perustuva luento ja mukana on sopivasti hyviä ja ymmärrettäviä käytännön esimerkkejä. Lähdeluettelo luentojen perässä on myös plussaa. Suosittelut ja kiitokset luennoitsijalle. Kati Tuomola, ELL

3 years ago
See more reviews

Anna Kilpeläinen

Ratsastuksenohjaaja, eläintenkouluttaja EAT, kasvatustieteen kandidaatti

Annan kiinnostuksenkohteena on erityisesti hevosten käyttäytyminen ja kouluttaminen ja siihen liittyvä tieto. 1990-luvulla alkanut opiskelu näiden aiheiden parissa on vienyt lukuisiin koulutuksiin ja eläinten käyttäytymistieteen eli etologian ja eläinten hyvinvointitieteen äärelle. 

Anna kouluttaa hevosalan harrastajia, opiskelijoita ja ammattilaisia hevosten käyttäytymiseen, kouluttamiseen ja hyvinvointiin liittyvissä aiheissa. Annan opetusta kiitellään selkeydestä ja helposta lähestyttävyydestä ja samanaikaisesti laajasta tieto- ja kokemuspohjasta. Jo 80-luvulla alkanut työ ratsastuksenopetuksessa, kasvatustieteen opinnot ja kiinnostus opettamista kohtaan näkyy ja kuuluu. 

Vakituisesti Anna opettaa mm. Keski-Pohjanmaan Ammattioppilaitoksessa Kaustisella sekä vierailevana kouluttajana useissa oppilaitoksissa. Lisäksi hän toimii ratsastuksenopettajana ja hevostenkouluttajana yrityksensä ja tuotemerkin PedaEquest® kautta.

Annaan voit tutustua tarkemmin osoitteessa www.annakilpelainen.com.

Lue myös Annan kirjoittama ja SEY:n julkaisema maksuton materiaali Harrastuskaverina hevonen - Hevosen hyvinvointi ratsastusharrastuksessa.

Katja Hautala

erikoiseläinlääkäri, väitöskirjatutkija
TerveTalli eläinlääkäri Katja Hautala


"Huippuluento! Tärkeää tietoa hevosen stressistä, kiitos Anna Kilpeläinen, PedaEquest. Suosittelen lämpimästi luentoa kaikille hevosten kanssa tekemisissä oleville 👍"

Merita Turunen

neuropsykologian erikoispsykologi, hevosharrastaja


"Luento ylitti kaikki odotukset, se oli perusteellinen ja hyvin rakennettu, ja perustui tutkittuun tietoon vankan kokemuksen lisäksi. Sain hyvin paljon ajatuksia ja ideoita - kiitos! On erinomaista, että tieto ja ymmärrys hevosen käyttäytymiseen vaikuttavista tekijöistä lisääntyy ja ne pystytään huomioimaan näiden upeiden eläinten kanssa toimiessa."